Sayu : Ajal pengantin baru rempuh kereta Pusing U .. tinggal isteri sedang mengandung (10Gambar)

Ajal pengantin baru rempuh kereta Pusing U .. tinggal isteri sedang mengandung (10Gambar)

Bandaraya Melaka : Shaiful difahamkan baru  melangsungkan perkahwinan 3 bulan , isteri nya kini sedang mengadung dan bakal bersalin awal tahun hadapan.

Pasangan ini dipuncak bahagia kerana bakal menimang cahaya mata sulung mereka namun dalam kegembiraan itu si isteri ditimpa duka apabila suami tersayang pergi buat selamanya maut kemalangan.

Shaiful maut selepas motosikal yang ditungganginya melanggar kereta yang membuat pusingan U sebelum terbakar, dalam kemalangan membabitkan tiga kenderaan di persimpangan lampu isyarat Limbongan Permai, Melaka, malam kelmarin.

Dalam kejadian jam 10 malam itu, mangsa, Muhamad Shaiful Azman, 20, seorang pekerja penyelenggaraan pendingin udara, menunggang motosikal Yamaha RXZ, terbabit kemalangan sebaik melalui persimpangan itu apabila kereta Toyota Vios membuat pusingan U.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, Asisten Komisioner Afzanizar Ahmad berkata, siasatan awal mendapati motosikal ditunggangi Muhamad Shaiful serta seorang lagi yang menunggang Yamaha 125Z, Ahmad Helmi Arifin, 21, datang dari arah Limbongan menuju ke bandar Melaka.

“Bagaimanapun, sebaik tiba di persimpangan lampu isyarat Limbongan Permai, kereta Toyota Vios dari arah bandar Melaka melakukan pusingan U menyebabkan berlaku kemalangan.

“Motosikal ditunggangi Muhamad Shaiful terbakar dan dia meninggal dunia di tempat kejadian dipercayai akibat kecederaan parah di kepala,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

Afzanizar berkata, seorang lagi mangsa bagaimanapun tidak dapat dipastikan tahap kecederaan kerana belum membuat laporan dan sudah tiada di lokasi kemalangan.

Jelasnya, mayat mangsa dihantar ke Jabatan Forensik untuk bedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Semoga isteri ini tabah dengan dugaan yang amat berat ini, suami yang diharap berada disisi disaat dirinya memerlukan nya telah pergi buat selamanya. Al fatihah

*Artical Trending World Wide*

MENAKUTKAN!!! Inilah 20 Jenis Rumah yang Tidak Akan Dimasuki Oleh Malaikat… MOGA KITA TIDAK TERGOLONG DALAM IN

MENAKUTKAN!!! Inilah 20 Jenis Rumah yang Tidak Akan Dimasuki Oleh Malaikat… MOGA KITA TIDAK TERGOLONG DALAM IN

Rumah adalah tempat kita berehat dan berkumpul dengan sanak keluarga. Rumah juga adalah tempat kita mengharapkan datangnya rahmat dari Allah, SWT.

Tapi bagaimana jika seandainya tanpa kita sedari rumah yang kita bangun ternyata berisi hal-hal yang dimurkai Allah sehingga malaikat enggan masuk ke dalamnya. Dan bahkan mungkin sahaja menjadi tempat bersemayamnya para syaitan dan jin yang dilaknat.

Rasulullah menjelaskan dalam banyak hadis tentang rumah-rumah tertentu yang tidak akan dimasuki Malaikat Rahmat. Di antaranya adalah hadits-hadits berikut ini:

سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول لا تدخل الملائكة بيتا فيه كلب ولا صورة تماثيل
Aku (Abu Thalhah) mendengar Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda: “Malaikat (rahmat) tidak akan masuk ke dalam rumah yang di dalamnya ada anjing dan (atau) gambar patung” (HR. Bukhari)

عن أبي طلحة عن النبي صلى الله عليه وسلم قال لا تدخل الملائكة بيتا فيه كلب ولا صورة
Dari Abu Thalhah dari Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam beliau bersabda: “Sesungguhnya malaikat (rahmat) tidak akan memasuki rumah yang di dalamnya ada anjing dan gambar” (HR. Muslim)

عن علي بن أبي طالب عن النبي صلى الله عليه وسلم قال الملائكة لا تدخل بيتا فيه صورة ولا كلب ولا جنب
Dari Ali bin Abu Thalib dari Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam beliau bersabda: “Malaikat (rahmat) tidak masuk rumah yang padanya terdapat gambar dan anjing serta orang yang junub” (HR. An Nasa’i, dishahihkan Al Albani)

عن علي بن أبي طالب عن النبي صلى الله عليه وسلم قال إن الملائكة لا تدخل بيتا فيه كلب ولا صورة
Dari Ali bin Abu Thalib dari Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam, beliau bersabda: “Sesungguhnya Malaikat tidak akan masuk ke dalam rumah yang di dalamnya terdapat anjing dan gambar” (HR. Ibnu Majah, dishahihkan Al Albani)

Berdasarkan hadis-hadis tersebut, ada beberapa rumah yang tidak dimasuki oleh malaikat iaitu:

1. Rumah yang di dalamnya ada gambar / lukisan makhluk bernyawa
2. Rumah yang di dalamnya ada anjing.
3. Rumah yang penghuninya junub alias biasa tidak mandi / bersuci dari junub.
4. Rumah yang di dalamnya ada patung.

Selain 4 rumah tersebut, dalam buku Rumah yang Tidak Dimasuki oleh Malaikat, Abu Hudzaifah Ibrahim bin Muhammad menambah rumah-rumah lain yang tidak dimasuki oleh Malaikat Rahmat iaitu:

1. Rumah orang yang memutuskan silaturahim
2. Rumah orang yang durhaka kepada kedua orang tuanya
3. Rumah orang yang memakan harta anak yatim
4. Rumah orang yang memakan riba
5. Rumah yang di dalamnya tidak disebutkan Asma Allah
6. Rumah yang tidak ada shalawat di dalamnya dan lebih mementingkan hawa nafsu
7. Rumah yang di dalamnya banyak caci maki dan laknat
8. Rumah yang di dalamnya ada alunan lagu selain dzikir
9. Rumah yang di dalamnya ada loceng
10. Rumah yang digunakan minum arak
11. Rumah yang diduduki perjudian dan sajian berhala
12. Rumah yang di dalamnya ada syirik dan mantra-mantra
13. Rumah yang di dalamnya ada bau tidak sedap atau penghuni laki-lakinya melumuri badan dengan kunyit
14. Rumah yang penghuninya hidup boros
15. Rumah yang penghuninya terus menerus melakukan kedurhakaan
16. Rumah yang digunakan untuk kekejian, atau dosa besar

Wallahu a’lam bish shawab.
Sila Like dan Bagikan Artikel ini kepada teman yang lain.

*Artical Trending World Wide*

GEMPAR…!! Gadis Ini Nampak Lan Pet Pet Di Tengah Jalan Dalam Keadaan Yang AMAT MENGEJUTKAN…?? Tak Sangka….Ini Rupanya Sikap Lan Pet Pet Yang Sebenar… Patutla Dah Lama Tak Masuk TV…!!

GEMPAR…!! Gadis Ini Nampak Lan Pet Pet Di Tengah Jalan Dalam Keadaan Yang AMAT MENGEJUTKAN…?? Tak Sangka….Ini Rupanya Sikap Lan Pet Pet Yang Sebenar… Patutla Dah Lama Tak Masuk TV…!!

GEMPAR…!! Gadis Ini Nampak Lan Pet Pet Di Tengah Jalan Dalam Keadaan Yang AMAT MENGEJUTKAN…?? Tak Sangka….Ini Rupanya Sikap Lan Pet Pet Yang Sebenar… Patutla Dah Lama Tak Masuk TV…!!

*Artical Trending World Wide*

PERHATIAN Para Ibu JANGAN PANASKAN Semula 5 Jenis Masakan Ini, Anda Lihat lah Sendiri Akibatnya… AWAS: No 2 Tu Selalu Orang Buat.

PERHATIAN Para Ibu JANGAN PANASKAN Semula 5 Jenis Masakan Ini, Anda Lihat lah Sendiri Akibatnya… AWAS: No 2 Tu Selalu Orang Buat.

Pernah dengar jenis makanan apa saja yang tidak boleh dipanaskan? Iya, jawabannya pasti bayam. Namun tahukah bunda, tidak hanya bayam yang tidak boleh dipanaskan. Masih ada beberapa daftar makanan yang tidak boleh dipanaskan.

Selain nutrisi yang hilang, ada beberapa alasan lain kenapa makanan ini tidak boleh dipanaskan.

Daftar Makanan yang Tidak Boleh Dipanaskan

1. Bayam

makanan yang tidak boleh dipanaskan167Sayur yang satu ini pasti tidak asing lagi. Bayam memang tidak boleh dipanaskan berkali kali karena oksidasi yang terjadi pada bayam akan sangat membahayakn tubuh.

Seperti apa bahaya memanaskan sayur bayam ini, baca selengkapnya di Alasan Sayur Bayam Tidak Boleh Dipanasi

Baca juga kenapa bunda dan keluarga harus mengkonsumsi sayur bayam ini. Baca di 16 Daftar Manfaat Penting Sayur Bayam

2. Kentang

Kentang juga hampir sama dengan bayam. Kandungan nutrisi pada kentang akan menghilang jika kentang dipanaskan kembali.Selain itu, jika proses pemanasan terjadi berulang ulang resiko oksidasi juga akan terjadi. Keadaan ini justru akan sangat berbahaya karena kentang itu sendiri akan berubah menjadi beracun.

3. Jamur

Jika bunda sudah terlanjur memasak jamur dalam porsi yang cukup besar, lebih baik bunda mengkonsumsinya dalam keadaan dingin. Bunda tidak perlu repot repot menghangatkan makanan ini. Soalnya kalau bunda menghangatkan jamur yang ada protein dalam janur akan menghilang, bahkan lebih buruk lagi akan menyebabkan masalah pencernaan seperti diare atau perut terasa begah.

4. Ayam

makanan yang tidak boleh dipanaskan1Ayam ini hampir sama dengan jamur. Jika ayam mengalami proses pemanasan yang berulang akan mengakibatkan perubahan komposisi proteinnya. jka bunda ingin menghangatkan kembali, lakukan pemanasan pada api kecil dan waktu yang relatif cukup singkat. Dengan cara tersebut dapat meminimalkan rusaknya zat gizi yang terdapat pada daging ayam.

5. Telur

Telur akan sangat membahayakan jika dipanaskan secara berulang ulang. Telur yang dimasak dalam keadaan bulat utuh akan lebih berbahaya lagi jika dipanaskan karena bisa jadi membuat telur menjadi beracun.

6. Seledri

Sama seperti bayam, seledri ini juga tidak baik jika dipanaskan secara berulang ulang. Seledri mempunyai kandungan nitrat seperti bayam yang jika dipanaskan akan berubah menjadi asam nitrat . Asam nitrat ini yang beresiko memicu tumbuhnya kanker dan gangguan uptake oksigen oleh hemoglobin.

7. Gorengan

Gorengan sebaiknya tidak dipanaskan. Kenapa demikian? Iya, jika bunda memanaskan kembali gorenga yang sudah dingin, minyak akan bertumpuk tumpuk digorengan dan meningkatkan kolesterol.

8. Santan

Menambahkan santan pada sayur kita memang gurih. Namun tahukah bunda, menghangatkan santan berulang ulang kali ini sangat tidak baik. Saat proses pemanasan terjadi berulang ulang, lemak yang terdapat pada santan akan berubah menjadi lemak jahat yang beresiko menimbulkan kolesterol.

9. Ubi

Ubi mempunyai kandungan nitrat seperti bayam dan seledri. Jika terlalu sering dipanaskan, kandungan nitrit ini akan sangat berbahaya bagi tubuh. Sebaiknya segera konsumsi ubi yang telah dimasak agar manfaat yang diperoleh lebih maksimal.

10. Brokoli

makanan yang tidak boleh dipanaskan188Brokoli mempunyai kandungan vitamin A dan C yang sangat baik untuk tubuh. Mengkonsumsi brokoli secara rutin dapat membuat tubuh menjadi sangat sehat. Namun brokoli ini mempunyai sifat yang mirip dengan bayam. Brokoli juga mengandung nitrat seperti bayam. Nitrat ini akan berubah menjadi asam nitrat yang memicu tumbuhnya sel karsinogenik jika dipanaskan secara berulang ulang.

Segera konsumsi sayur brokoli yang sudah matang. Untuk mendapatkan hasil yang maksimal dari brokoli ini, masak brokoli dengan cara dikukus.

Itu tadi beberapa makanan yang masuk daftar tidak boleh dipanaskan. Jangan karena alasan hemat, bunda mempertaruhkan kesehatan keluarga.

*Artical Trending World Wide*

Doktor Ini DEDAHKAN RAHSIA Untuk Cepat Hamil Yang Ramai Pasangan Terlepas Pandang!!!

Doktor Ini DEDAHKAN RAHSIA Untuk Cepat Hamil Yang Ramai Pasangan Terlepas Pandang !!! |Waktu subur ialah waktu berlakunya ovulasi. Oleh sebab jangka hayat ovum hanya 24 jam, maka amat penting untuk pasangan yang sah menganggar dengan tepat waktu tersebut.

Jika sedang berikhtiar untuk mengandung, adakan hubungan intim dalam tempoh seawal-awalnya 72 jam sebelum ovulasi (kerana jangkahayat sperma puratanya ialah 72 jam) atau selewat-lewatnya sebelum tamat 24 jam jangkahayat ovum atau sebaik-baiknya setiap hari atau selang sehari dalam anggaran waktu subur. Contohnya jika waktu subur ialah pada 28hb, maka sasarkan hubungan pada 25hb, 26hb, 27hb dan 28hb.

Jika anda sebagai pasangan yang sah ingin mengelakkan kehamilan, elakkan hubungan intim atau guna metod pencegahan kehamilan yang lain pada waktu subur. Natural method sahaja biasanya tidak berapa efektif dan kebarangkalian berlakunya “kemalangan” adalah tinggi.
Bagaimana mahu anggar waktu subur ini? Mari baca.
Kalendar
Kaedah ini terpakai hanya untuk wanita yang mempunyai kitaran haid yang teratur. Caranya ialah anggarkan bila tarikh anda akan datang haid berikutnya (contohnya 11 Mei) dan tolak 12 hari (11/5 – 12 hari = 29 April, dan tolak lagi dengan 5 hari (29 April – 5 hari = 24 April). Waktu subur anda ialah antara 24 April hingga 28 April.
Suhu Badan Basal
Ia merujuk kepada “Basal Body Temperature” iaitu suhu terendah dalam tempoh 24 jam. Apabila ovulasi berlaku, suhu badan (basal body temperature) akan meningkat sedikit daripada biasa. Jika diperhati pada rajah, suhu meningkat SELEPAS ovulasi. Maknanya anda mungkin terlepas saat ovulasi tersebut. Namun jangan bimbang, teruskan carta anda dan lihat pattern setiap bulan.

Lama-lama anda boleh agak bila waktu subur anda. Gunakan termometer basal temperature dan sukat suhu anda serta merta selepas bangun tidur pagi (pada masa yang sama setiap hari) SEBELUM melakukan apa-apa aktiviti termasuk berjalan ke bilik air.
Lendiran Servik (Cervical mucus)
Anda mungkin mengalami perubahan kepada sifat lendiran servik atau lelehan daripada kemaluan sepanjang kitaran haid. Lendiran ini sebenarnya menyediakan medium yang sesuai untuk pergerakan sperma pada waktu subur. Hebat, bukan? Keadaan lendir yang paling baik (subur) ialah seperti putih telur (white egg) diikuti oleh berair (watery). Keadaan lendir yang tidak sesuai untuk sperma ialah creamy (seperti krim) dan sticky (melekit)
Sakit sebelah badan
Sesetengah wanita mungkin mengalami sakit (cramping) pada sebelah tubuh ketika ovulasi berlaku.
Kit Komersial
Ovulation Predictor Kit. Kit ini akan memberitahu anda kebarangkalian anda sedang subur pada waktu itu dengan mengukur tahap hormon LH.

Pada waktu subur, lapisan dinding rahim juga sangat baik untuk berlakunya penempelan (implantation) hasil persenyawaan antara ovum dan sperma. Hebat sungguh kuasa Allah yang mengatur kondisi terbaik keadaan rahim, lendiran mukus, suhu badan dan lain-lain bagi mengoptimakan persenyawaan. Allahuakbar!
Ini hanyalah tanda-tanda yang biasanya berlaku namun tidak semestinya ada pada setiap wanita. Ikhtiar dan doa agar Allah kurnia rezeki kepada anda. Pasangan yang tak sah saya tak redha anda belajar tips ini untuk cegah kehamilan. Sumber:-Mohd Fadhli Mohd Fauzi

*Artical Trending World Wide*

Sayu : Bangsal daif syurga kami .. disini kami berlima berlindung hampir setahun (8Gambar)

Bangsal daif syurga kami .. disini kami berlima berlindung hampir setahun (8Gambar)

Kuala Nerang : Dalam hidup tidak semua orang bernasib baik namun kena bersyukur dengan apa yang ada usaha terus dilakukan demi sesuap nasi tidak pernah menolak rezeki dan takdir Allah.

Pasangan muda itu, Mohd Ridzuan Yaakob, 26, dan isterinya, Nur Hidayah Roslizam, 23, yang sedang hamil enam bulan, serta tiga anak mereka berusia setahun setengah hingga enam tahun tinggal di pondok itu hampir setahun yang lalu.

Nur Hidayah yang berasal dari Pulau Pinang berkata, dia mengambil keputusan mengikut suaminya tinggal dalam pondok itu bagi memudahkan suaminya mencari rezeki di kawasan hutan itu.

“Sebelum ini kami tinggal bersama ibu mentua tetapi terpaksa pindah kerana adik-beradik suami pun tinggal sekali dengan ibu mentua.

“Kemudian kami menyewa di luar tetapi tidak sampai sebulan sebelum ambil keputusan tinggal di sini (kebun getah),” katanya.

Menurutnya, Mohd Ridzuan sering keluar masuk kawasan kebun getah ini untuk mencari rezeki.

“Suami saya buat pelbagai kerja kampung seperti menoreh getah dan mencari petai dan dapatlah antara RM600 dan RM700 sebulan,” katanya.

Menurut suri rumah itu, mereka menggunakan generator untuk menjana elektrik, manakala bekalan air bagi kegunaan harian untuk membasuh serta memasak diperoleh dari telaga berhampiran.

“Saya seronok tinggal di sini dan bersyukur dengan keadaan ini. Bagi saya tidak ada masalah. Waktu malam pun tiada nyamuk tetapi kami kena berjaga-jaga dengan babi dan ular. Cuma saya harap tempat tinggal saya ini dapat diperbaiki lagi agar berdinding supaya lebih selesa,” katanya.

Bagi Mohd Ridzuan pula, dia selesa tinggal di situ dan tidak merancang untuk berpindah keluar.

Menurutnya, dia berharap sekiranya ada pihak berkaitan yang boleh membantu untuk membina rumah yang lebih selesa di dalam kawasan kebun getah tersebut.

“Sekarang pondok ini dibina atas tanah datuk saya. Memang saya yang pilih tinggal di sini sebab mudah bagi saya untuk bekerja,” katanya.

Pondok bertiangkan kayu yang tidak kukuh serta beralaskan bumbung plastik terbabit dibina di bawah cerun bukit dengan anggaran kedalaman kira-kira 20 meter.

Kini hidup mereka bakal berubah mereka lima beranak yang tinggal dalam sebuah pondok daif tidak berdinding dan berpintu serta hanya berlantaikan buluh dalam kawasan hutan kebun getah di Kampung Kuala Tualak di sini, bakal menerima bantuan rumah di tapak berhampiran.

Perkara itu dinyatakan oleh Anggota Dewan Undangan Negeri Kuala Nerang merangkap Pengerusi Jawatankuasa Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Bekalan Air, Sumber Air dan Tenaga Negeri, Datuk Badrol Hisham Hashim selepas mengunjungi keluarga itu di pondok mereka.

Dalam pada itu, Badrol Hisham berkata, pihaknya ada menawarkan Projek Perumahan Rakyat (PPR) untuk keselesaan keluarga Mohd Ridzuan namun dia menolak kerana tetap mahu tinggal dalam kebun getah terbabit.

Sehubungan itu, pihaknya merancang untuk membina sebuah rumah yang lebih selesa kepada keluarga berkenaan sebagai alternatif lain tetapi bukan dibina atas tapak sama pondok itu kerana dilihat tidak selamat.

“Kami kena cari tapak lain yang lebih selamat terlebih dahulu untuk bina rumah ini. Saya difahamkan ada tanah yang rata milik datuk Mohd Ridzuan di kawasan ini.

“Proses untuk membina rumah ini pula akan dibuat secepat mungkin dan saya akan turut berbincang dengan pihak berkaitan bagi mempercepatkan pembinaan rumah ini bagi keselesaan keluarga Mohd Ridzuan,” katanya.

Badrol Hisham turut menyampaikan sumbangan kotak Bantuan Rakyat Kedah (Barakah) berupa barangan makanan kepada keluarga itu.

*Artical Trending World Wide*

Sayu : Mereka jahat dan kejam .. namun mereka taat pada ibu tolong meniaga (8Gambar)

Mereka jahat dan kejam .. namun mereka taat pada ibu tolong meniaga (8Gambar)

Kuala Lumpur : Boleh mereka buat seseolah tidak berlaku apa-apa padan hal satu malaysia berduka diatas apa yang berlaku yang amat mengejutkan kematian tragis 21 pelajar dan 2 Ustaz dalam kebakaran di Pusat Tahfiz.

Seorang daripada tujuh suspek yang membakar asrama Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Kampung Datuk Keramat terbabit kemalangan ketika menunggang motosikal dan patah tangan kiri pada hari sama.

Sumber berkata, suspek berusia 16 tahun itu terbabit dalam kemalangan ketika dalam perjalanan untuk membantu ibunya berniaga pasar malam di Bangsar, kira-kira 5 petang, Khamis lalu.

“Pada hari kejadian dia (suspek) masih meneruskan kerja seperti biasa dengan membantu ibunya berniaga di pasar malam.

“Bagaimanapun, sewaktu menunggang motosikal untuk ke pasar malam dia terbabit dalam kemalangan dan patah tangan kiri.

“Selepas menerima rawatan di klinik, polis datang ke kediamannya dan menahan suspek bersama adiknya berusia 15 tahun, kira-kira 2 pagi, Jumaat lalu,” katanya ketika ditemui, hari ini.

Jelasnya, dia difahamkan suspek dihantar ke hospital untuk rawatan susulan, hari ini.

“Ibu suspek juga turut menemani anaknya ke hospital diiringi anggota polis,” katanya.

Apa yang berlaku mengundang pilu si ibu anak yang taat bersama kini disifatkan manusia paling kejam dan jahat membakar Pusat Tahfiz.

Copyright 2017 BeritaSayu.My

*Artical Trending World Wide*

Sayu : Selesai Ijab dan Kabul anak .. Abah yang nazak pergi buat selamanya (10Gambar)

Selesai Ijab dan Kabul anak .. Abah yang nazak pergi buat selamanya (10Gambar)

Ketika pasangan ini dalam keadaan gembira akan menempuhi detik bahagia mereka disatukan sebagai suami isteri terselit juga kisah duka mereka.

Yang mana disaat mereka akan diijabkbul bapa pengantin lelaki sedang nazak di Hospital Selayang,namun majlis terpaksa diteruskan kerana semua telah diaturkan walaupun amat berat dalam setuasi yang genting itu.

Setiap ibu bapa pasti ingin melihat dan berada di majlis bahagia anak-anak, menjadi wali buat anak perempuan, ataupun bersaksi bapa di majlis yang bahagia itu boleh memberikan bapa kita senyuman dan kebahagiaan yang tidak terhingga.

Apa yang membuatkan orang lain turut bersedih dan sayu apabila seorang jurugambar pasangan pengantin ini berkongsi cerita dimana selama 7 tahun berada dalam industri ini, hari kejadian merupakan hari yang bersejarah buatnya.

Atas sebab bapa pengantin lelaki sakit tenat, perkahwinan pasangan ini dipercepatkan,sejurus selesai majlis, panggilan telefon dari doktor mengatakan keadaan bapa pengantin lelaki tenat, beberapa minit kemudian diberitahu oleh doktor, bapa pengantin lelaki telah menghembuskan nafas yang terakhir.

Semoga pasangan ini tabah Majlis yang sepatutnya mereka bergembira bertukar duka ini lah ketentuan yang maha esa buat pasangan ini semoga roh arwah ayah pengantin lelaki dicucuri rahmat. Al fatihah

Copyright 2017 BeritaSayu.My

*Artical Trending World Wide*

7 anak jahanam rupanya mmg budak jahat sgt.TERKINI video pakcik guard pula bongkar bnyk pekara yg buat hati korg panas membaca,,klu kena kat kita pun akan…dan last sana ada bukti lagi,kenapa dendam 7 org ni sgt membara hingga snggup bakar manusia hingga meningal

7 anak jahanam rupanya mmg budak jahat sgt.TERKINI video pakcik guard pula bongkar bnyk pekara yg buat hati korg panas membaca,,klu kena kat kita pun akan…dan last sana ada bukti lagi,kenapa dendam 7 org ni sgt membara hingga snggup bakar manusia hingga meningal

panas..fuh korang bacalah sana,klu kena kat sy ni mau kena —- dak2 ni..xheran pun pangai jilaka leh bunuh anak tahfiz
7 anak jahanam rupanya mmg budak jahat sgt.TERKINI video pakcik guard pula bongkar bnyk pekara yg buat hati korg panas membaca,,klu kena kat kita pun akan…dan last sana ada bukti lagi,kenapa dendam 7 org ni sgt membara hingga snggup bakar manusia hingga meningal

sumber  METRO  https://www.hmetro.com.my/utama/2017/09/265193/kencing-atas-jalur-gemilang-lempar-najis-metrotv

Sayu : Maafkan saya henti hukum saya .. saya mengaku itu memang saya (6Gambar)

Maafkan saya henti hukum saya .. saya mengaku itu memang saya (6Gambar)

Kuala Lumpur : Tiada siapa menduga kehidupan harian didedahkan kepada umum melalui rakaman video live.

Disangka video tersebut hanya untuk simpanan peribadi didedahkan kepada umum dalam keadaan menjatuhkan diri nya sebagai wanita yang telah bertudung sehingga kan menjadi bahan kejian.

Enggan terus terseret dengan pembohongan, aktres kontroversi, Nur Fathia Abdul Latiff, 30, akhirnya membuka mulut mengenai isu video aksi ‘panas’ yang viral, sejak minggu lalu.

Selepas merenung kesilapan diri, Fathia mengaku tiada gunanya berdolak dalih mengenai video yang memaparkan seorang wanita mirip dirinya, berpakaian seksi dan menari bersama pelakon baharu, Natasha Elyzza.

“Saya malu mahu menyatakan dua video yang tersebar itu ialah diri saya. Selepas berfikir selama beberapa hari, saya ambil keputusan mahu bercakap benar, walaupun hakikatnya mungkin perit untuk saya telan.

“Saya tidak mahu memanjangkan kontroversi dan terus menimbulkan tanda tanya. Saya fikir jujur lebih baik dan diredai walaupun saya terima cemuhan. Suka atau tidak, saya harus pikul bebanan hebat atas perbuatan saya.

“Sejujurnya, saya tidak sengaja memalukan wanita Melayu bertudung dengan menunjukkan contoh tidak baik. Video itu bocor dan ia bukan untuk tontonan umum.

“Saya mohon maaf atas keterlanjuran perbuatan saya,” katanya ketika dihubungi BH Online.

Fathia berkata, dia tidak menyangka video Bigo Live boleh dipertontonkan kepada umum.

“Jujurnya, saya tidak tahu aplikasi Bigo Live. Saya fikir Natasha merakamkan video hanya untuk simpanan peribadi. Sebab itulah, saya tidak bertudung dan berperangai ‘gila-gila’ sekadar mahu berseronok dalam video itu,” katanya.

Menceritakan lebih lanjut insiden itu, Fathia memberitahu:

“Ketika itu, saya, Natasha dan beberapa teman wanita menyewa sebuah villa di Kuala Lumpur untuk bercuti.

“Bagaimanapun, apabila video itu tersebar, saya tergamam. Saya masih berakal dan waras, tidak mungkin saya menunjukkan bahagian anggota sulit untuk tontonan satu dunia.

“Apapun, nasi sudah menjadi bubur. Natasha sudahpun memohon maaf sambil menangis, dia tidak berniat menganiayai hidup saya. Natasha kawan yang baik,” katanya.

Pelakon yang popular menerusi deretan drama seperti Ariana Rose, Dia Isteri Luar Biasa dan Plan Cinta Tak Jadi itu berkata, dia reda dengan apa yang berlaku.

“Mungkin Allah mahu menunjukkan pengajaran dan teladan buat saya. Saya akan lebih berhati-hati dengan apa juga rakaman video selepas ini.

“Saya hanya manusia biasa, kadang kala saya hanya mahu bergembira dengan teman wanita yang saya rapat, tetapi tidak sangka, video mencolok mata pula tersebar,” katanya.

Copyright 2017 BeritaSayu.My

*Artical Trending World Wide*