Sayu : Sekejap jer tinggal..Adik Danish digilis lori jatuh dari motosikal bapa ditepi jalan (10Gambar)

Allahuakbar!! Sekejap jer tinggal..Adik Danish digilis lori jatuh dari motosikal bapa ditepi jalan (10Gambar)

Kepala Batas : Seorang kanak-kanak lelaki Muhammad Amar Danish Bin Roslan,3, maut apabila dia gilis lori ketika menunggu bapa nya di atas motosikal ketika bapanya masuk kekedai membeli mainan untuknya.

Dalam kejadian di Pekan Penaga itu bapa Danish baru pulang mesin rumput, adik Danish turut sama menemani bapa nya ditempat mesin rumput tersebut.

Ketika dalam perjalanan pulang ke rumah mereka berdua singgah disebuah kedai di Pekan Penaga kerana Danish mahukan mainan.

Tanpa memikirkan sesuatu perkara yang buruk akan berlaku bapa nya Roslan Ismail meninggalkan Danish seketika di atas motosikalnya bersama mesin rumput untuk masuk kekedai membeli mainan Danish.

Sebuah lori yang melalui jalan terbabit telah tersangkut mesin rumput diatas motosikal yang menyebakan adik Danish terjatuh dari motosikal seterus nya kepalanya di gilis lori terbabit.

Kejadian berlaku begitu pantas tidak disangka sama sekali oleh bapa nya hanya sekejap tinggalkan Danish perkara yang buruk telah berlaku kepada anak nya itu.

Apa yang berlaku mengundang pilu dirinya ramai jugak yang mengecam dirinya kerana cuai menjaga anak namun perkara telah berlaku adik Danish telah pergi buat selamanya dalam keadaan tragis.

Jasad nya di hantar ke Hospital Kepala Batas, punca sebenar kejadian masih disiasat oleh pihak berwajib pemandu lori ditahan untuk siasatan lanjut.

Ayah kepada arwah Danish berasal dari kampung Permatang Gelam jenazah dijangka di sembahayangkan dan disemadikan disana.

Semoga keluarga ini tabah dengan dugaan yang amat berat hasrat adik Danish untuk memiliki permainan tidak kesampaian. Al fatihah

Leave a Reply