Menahan sakit diakhir hayat .. detik ngeri 6 sahabat 2 maut tersepit (8Gambar)

Kepala Batas : Kegembiraan 6 sahabat bertukar tragedi apabila 2 dari mereka maut tersepit, kedua-duanya yang berada dihadapah menahan sakit tersepit hingga keakhir hayat nya apabila kereta yang dinaiki mereka hilang kawalan melanggar pokok.

Kereta yang dinaiki mereka bukan milik mereka kereta tersebut milik rakan mereka yang diberi kepada salah seorang dari mereka untuk di hantar ke Puspakom untuk tujuan pemeriksaaan.

Ujian puspakom dijadualkan pagi ini namun kereta tersebut telah terlibat dalam kemalangan awal pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 3.30 pagi itu, pemandu kereta, Nuur Alihadi Syuhibbulaswa Mohd Sofian, 19, dan penumpang hadapan, Mimi Mariam Abdullah, 15, meninggal dunia akibat parah pada bahagian badan dan kepala.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi, Jabatan Bomba dan Penyelamat Pulau Pinang, berkata lapan anggota bersama satu jentera tiba di lokasi pada jam 3.44 pagi bagi membantu mengeluarkan mangsa.

“Sebaik tiba, kita mendapati enam mangsa berada dalam kereta jenis Proton Iswara yang remuk akibat terbabas dan melanggar pokok di tepi jalan.

“Kita mengambil masa kira-kira hampir satu jam bagi mengeluarkan semua mangsa dan dua daripada mereka dilaporkan meninggal dunia oleh pegawai perubatan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Mangsa yang cedera kemudian dihantar ke Hospital Kepala Batas (HKB) bagi pemeriksaan lanjut dan dilaporkan stabil. Al fatihah

Baca lagi artikel lain : (Info) Cara Mandi Wajib Yang Betul Kalau Tak Mahu Diseksa Malaikat Di Dalam Kubur Nanti !!

(Info) Cara Mandi Wajib Yang Betul Kalau Tak Mahu Diseksa Malaikat Di Dalam Kubur Nanti

*Artical Trending World Wide*

“ketika melalui kawasan Segitiga Bermuda, keadaan sekeliling sama ada langit, lautan, kiri atau kanan putih seperti kapas. Tiada lain yang saya ingatkan pada ketika itu kecuali Allah dan saya…” Ikuti detik mencemaskan seorang juruterbang Malaysia yang hanya sedar pesawat dipandu beliau berada dalam keadaan ‘spiral dive’ menjunam ke laut.

BERMUDA Triangle atau dalam Bahasa Melayu, Segitiga Bermuda merupakan satu kawasan di barat Lautan Atlantis yang dilingkari satu garisan bayangan, seluas 1,140,000 km persegi (lebih kurang 440,000 batu persegi).

Bermula dari Pulau Bermuda ke Florida kemudian ke Puerto Rico dan berpatah semula ke Pulau Bermuda.

Di kawasan segitiga ini berlaku banyak kehilangan kapal laut dan kapal terbang tanpa dikesan.

Sebelum dikenali sebagai Bermuda Triangle atau Segitiga Bermuda dikenali dengan banyak nama.

Antaranya adalah Segitiga Syaitan, Kawasan Kehilangan; Segitiga Maut dan lain-lain lagi.

la memperolehi nama Bermuda Triangle setelah tersiar sebuah rencana berjudul The Deadly Bermuda Triangle dalam majalah Argosy sekitar tahun 1964.

Seorang juruterbang yang juga anak Malaysia, Kapten Dion Abu Bakar, pernah mengalami kejadian aneh di Segitiga Bermuda.

Menurut beliau, ketika melalui kawasan Segitiga Bermuda, keadaan sekeliling sama ada langit, lautan, kiri atau kanan putih seperti kapas.

Tiada lain yang beliau ingatkan pada ketika itu kecuali Allah dan beliau melaungkan Azan.

Sejurus selepas itu keadaan kembali seperti sediakala tetapi pesawat yang dipandu beliau berada dalam keadaan ‘spiral dive’ menjunam ke laut.

Namun kecekapan beliau memandu kapal terbang menyebabkan kapal terbang dapat dikawal sepenuhnya dan akhirnya beliau selamat tiba di Florida..

Mengenai Kapten Dion, dia pernah menjadi seorang juruterbang sewa khas untuk syarikat penerbangan Air America sekitar 1970-an.

Menurut Dion, dia mempelajari ilmu penerbangan di Singapore Flying Club pada tahun 1964 sebaik sahaja menamatkan pelajaran peringkat sekolah menengah.

Antara kapal terbang yang pernah dipandunya ialah Hercules C130, Boeing 747 dan 757 serta Airbus 320.

Kata Dion, pengalaman selama lebih 40 tahun sebagai juruterbang membolehkan dia menguasai lebih 10 bahasa.

Beliau pernah menghiasi muka depan majalah Her World pada tahun 1977 selain berlakon dalam filem terbitan Hollywood iaitu Beyond Rangoon dan beberapa filem tempatan seperti Bisikan Cinta dan Driving School.

Kapten Dion meninggal dunia beberapa tahun lepas di Pekan, Pahang. Semoga rohnya dicucuri rahmat.

Al-Fatihah.

Ikuti temubual khas dengan beliau tidak lama sebelum kematiannya:

Baca lagi artikel menarik : Malang tak berbau…niat lelaki ini utk berenang bertukar menjadi satu tragedi yg takkan dilupakannya seumur hidup…org ramai yg berada di atas sudah nampak lebih awal apa yg bakal berhadapan dgn lelaki ini, namun semuanya sudah terlambat……………

(VideO) Awalnya Ingin Berenang..Tiba-Tiba Orang Ramai Berteriak Seakan-akan Ternampak Sesuatu yg Mengerikan..Lihat Video

*Artical Trending World Wide*

(Info) Cara Mandi Wajib Yang Betul Kalau Tak Mahu Diseksa Malaikat Di Dalam Kubur Nanti

Setiap umat islam pasti akan menghadapi situasi dimana mereka perlu mandi wajib. Namun tahukah anda apakah cara sebenarnya mandi wajib yang betul dan mudah?

Mandi wajib atau mandi junub merupakan perkataan yang mudah disebut, tetapi jangan terkejut jika dikatakan banyak umat Islam di tanahair kita yang tidak sah mandi wajibnya kerana tidak melakukannya dengan betul.

Untuk melakukan mandi wajib yang betul, seseorang itu tidak boleh melakukannya dengan hanya mandi secara berdiri atau duduk mencangkung sahaja. Sebaliknya, ia mesti dilakukan dalam kedua2 keadaan bagi membolehkan seseorang itu meratakan air ke seluruh anggota badannya yang zahir.

Penolong Pengarah Bahagian Dakwah, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), Uztaz Haji Mat Jais Kamos, 49, menegaskan, bagaimanapun, berdasarkan pengalamannya sebagai bekas kadi di Pejabat Agama Islam Gombak Timur dan penceramah, didapati banyak umat Islam yang tidak mengetahui perkara ini.

“Akibatnya, mandi majibnya menjadi tidak sah kerana tidak memenuhi salah satu rukun mandi wajib iaitu meratakan air keseluruh anggota badan yang zahir. Apabila mandi wajib tidak sah, ibadat yang dilakukan oleh seseorang itu juga turut tidak sah. Itulah akibatnya jika tidak melakukan mandi wajib dengan betul,” tegas beliau ketika ditemui di rumahnya di Taman Sri Keramat Kuala Lumpur.

Mandi wajib yang juga sebagai mandi junub atau janabah tidak boleh dipandang ringan oleh umat islam. Setiap orang yang mlakukannya mestilah mengetahui dan memenuhi rukun2nya. Jika tidak mandi wajib seseorang itu tidak akan sah.

Rukun Mandi Wajib

Rukun mandi wajib ada 3 perkara.

Pertama, niat.
Kedua, menghilangkan najis di badan.
Ketiga, meratakan air keseluruh anggota badan yang zahir.
1. Niat

Niat mandi wajib:

“Sahaja aku mengangkat hasar besar kerana Allah Taala.”

Atau

” Sahaja aku mandi wajib kerana Allah Taala.”

Niat itu di dalam hati dan ia hendaklah disertakan ketika air sampai ke mana2 bahagian anggota badan.

Bagi perempuan yang habis haid, niat mandi wajib ialah: ” Sahaja aku mengangkat hadas haid kerana Allah Taala.”
Manakala bagi perempuan yang habis nifas, niat mandi wajibnya ialah: ” Sahaja aku mengangkat hadas nifas kerana Allah Taala”.

Niat itu jika dilambatkan atau ketika seseorang itu memulakannya selepas dia telah membasuh salah 1 anggota badannya akan menjadikan mandi wajibnya tidak sah. Oleh itu dia mestilah memulakan kembali niatnya ketika dia mula menyampaikan air keseluruh anggota badannya. Sekiranya dia berniat sebelum air sampai ke badan, niat itu juga tidak sah. Oleh itu mandi wajibnya tidak sah.

2. Menghilangkan najis di badan

Mengenai rukun mandi wajib yang ke2, iaitu menghilangkan najis yang ada pada badan, menurut Ustaz Haji Mat Jais, menurut Imam Nawawi, jika kita ada najis di badan, najis itu boleh dibasuh serentak dengan mandi wajib. Ertinya membasuh najis dengan mandi itu boleh disekalikan.

3. Meratakan air keseluruh anggota badan yang zahir

Sementara rukun mandi wajib yang ke3, iaitu meratakan air ke seluruh anggota badan yang zahir, meliputi kulit, rambut dan bulu yang ada di badan, sama ada bulu2 yang jarang atau lebat. Jika rambut seseorang itu ditocang atau disanggul, sekiranya tidak sampai air ke dalamnya, tocang atau sanggul itu wajiblah dibuka. Bulu-bulu dalam lubang hidung pula, tidak wajib dibasuh kerana dianggap batin. Tetapi sekiranya, bulu-bulu di dalam hidung itu bernajis, ia wajiblah dibasuh.

Mengenai kuku pula, jika di dalam kuku ada kotoran yang boleh menghalang sampai air ke badan khususnya di bahagian bawah kuku, kotoran itu wajiblah dibuang. Membuang kotoran di dalam kuku itu pula boleh dilakukan ketika sedang mandi.

Mengenai rambut yang diwarnakan

Tentang rambut yang diwarnakan pula selain inai, inilah yang merumitnya.

Sebenarnya jika rambut seseorang itu diwarnakan dengan pewarna selain inai, mandi wajib seseorang itu tidak sah. Oleh itu, seseorang yang mewarnakan rambutnya dengan pewarna selain inai, jika dia hendak mandi wajib, dia mestilah membuang pewarna pada rambutnya terlebih dahulu. Tetapi untuk membuang pewarna itu pula bagaimana?..

Inilah yang rumitnya. Sedangkan pewarna pada rambut itu sebenarnya tidak boleh dibuang begitu mudah.

Yang menyebabkan mandi wajib orang yang menggunakan pewarna pada rambutnya tidak sah kerana pewarna itu akan menyalut rambutnya yang menghalang air sampai ke rambut. Ini berbeza dengan inai. Inai sebenarnya akan meresap ke rambut, tetapi pewarna pula akan menyalut rambut menyebabkan air terhalang ke rambut.

Tetapi dalam hal ini, jangan pula ada yang salah faham. Sebenarnya pewarna itu jika dikeluarkan sijil halal oleh JAKIM dan sekiranya pewarna itu tidak bernajis, bukanlah bermaksud menjadi tidak sah. Dalam hal ini, sukalah saya menyatakan bahawa sembahyang dan mandi wajib itu berbeza. Jadi, mestilah dipandang dari sudut yang berbeza.

Dalam hal ini juga, sukalah saya menyatakan, huraian mengenai rukun mandi wajib seperti yang telah saya nyatakan ini adalah merupakan perbezaan sah atau tidak mandi wajib. Jadi, ia perlulah diberikan perhatian yang lebih oleh umat Islam.

Sebab-sebab mandi wajib

Mengenai sebab-sebab seseorang itu wajib mandi wajib pula, Ustaz Haji Mat Jais menegaskan, sebab-sebabnya terdiri daripada 6 sebab.

3 sebab melibatkan lelaki dan perempuan iaitu:

bersetubuh walaupun tidak keluar air mani
keluar air mani
mati
Manakala 3 sebab lagi hanya melibatkan kaum perempuan sahaja, iaitu:

keluar darah haid
nifas
melahirkan anak (wiladah)
Mandi wajib boleh dilakukan di mana-mana dengan menggunakan air mutlak seperti air mata air, air hujan, air telaga, air paip, sungai laut dan tasik.

Bagi pasangan suami isteri yang bersetubuh pula, mereka tidak semestinya mandi selepas bersetubuh, tetapi diwajibkan mandi ketika ingin beribadat. Selepas bersetubuh pula, jika ia dilakukan pada waktu malam, jika tidak mahu mandi wajib, seelok-eloknya ambillah wuduk sebelum tidur itu adalah sunat, manakala tidak berwuduk sebelum tidur adalah makruh.

Info via JAKIM

_ _ _ _ _

Semoga bermanfaat untuk perkongsian bersama.

7 Zikir Mudah Menjemput Rezeki, kalau diamalkan anda akan terkejut Rezeki datang tak pernah HABIS

7 Zikir Mudah Menjemput Rezeki, kalau diamalkan anda akan terkejut Rezeki datang tak pernah HABIS !!

1. Memperbanyak Membaca – La hawla Wala Quwwata Illa billah –

Barangsiapa yang lambat datang Rezekinya hendaklah banyak mengucapkan – La hawla Wala Quwwata Illa billah (HR. At- Tabrani)

2. Membaca – La Ilaha Illallahul Malikul Haqqul Mubin –
Barangsiapa setiap hari membaca La ilaha illallahul malikul haqqul mubin maka bacaan itu akan menjadi Keamanan dari Kefakiran dan menjadi Penenteram dari rasa Takut dalam Kubur (HR. Abu Nu’aim dan Ad Dailami).

3. Membaca – Subhanallah wabihamdihi Subhanallahil adziim .
Dari setiap Kalimat itu seorang MALAIKAT yang BERTASBIH kepada ALLAH Ta’ala sampai hari Kiamat yang Pahala Tasbihnya itu diberikan Untukmu. (HR. Al-Mustagfiri dalam Ad-Da’awat)

4. Membaca Surat Al-IKHLAS:
Barangsiapa membaca Surat AlIkhlas ketika masuk rumah maka berkah bacaan Menghilangkan Kefakiran dari penghuni rumah dan tetangganya (HR. AtTabrani)

5. Membaca Surat Al-WAQIA’AH :
Barangsiapa membaca surat Al-Waqiaah setiap malam…maka TIDAK akan diTimpa Kesempitan Hidup” (HR. Al-Baihaqi dalam Syu’ab Al-Iman)

6. Memperbanyak SELAWAT KEATAS NABI :
Dari Umar bin Khaththab dari Nabi Shallallahu’alaihi wa sallam bersabda bersabda: Barangsiapa Berselawat kepadaku satu kali Selawat maka ALLAH akan membalas sepuluh kali Selawat dan Mengangkatnya Sepuluh DARJAT. (Dikeluarkan Imam Bukhari dalam Adabul Mufrad, Ibnu Abu Syaibah…al-Bazzar….Ibnu
Syahiin dan al-Ismaili dengan sanad ma’lul)

7. Melazimkan BERISTIGHAFAR :
Barangsiapa melazimkan Beristighfar nescaya ALLAH akan Mengeluarkan dia dari segala Kesusahan dan Memberikan Rezki dari arah yang tidak diDuga-Duga” (HR. Ahmad, Abu Dawud dan Ibnu Majjah)

Doa Menjemput Rezeki

Ya ALLAH berikanlah kami Rezeki yang Luas… yang Halal lagi Baik tanpa Memberatkan
kami….Jika Rezki kami ada diLangit maka Turunkanlah.

Jika ada diBumi maka Keluarkanlah. Jika jauh maka Dekatkanlah.
Jika Dekat maka Mudahkan lah.
Jika sedikit maka Banyakanlah.
Jika banyak maka BERKATI LAH agar kami dapat menolong ANAK-ANAK YATIM – FAKIR MISKIN – MEREKA YANG DALAM KESUSAHAN & KEDHAIFAN.

YA ALLAH……Kabulkanlah doa kami…Aamiiin
YA ALLAH Ya Robbal ‘Alamin.
Semoga ALLAH Mengabulkan Do’a kita.
Semoga Bermanfaat. In shaa ALLAH…..

Kemampuan setiap orang beramal adalah berbeza. Saranan saya, kalau tidak mampu beramal semua cuba amalkan satu persatu.

Biar sedikit tetapi istiqamah.

Jangan lupa berdoa kepada Allah SWT agar diberi kemampuan untuk beramal.

Kalau tidak mampu beramal semua jangan tinggal semua, nanti kita yang rugi.

Baca lagi artikel lain : Subhanallah .. Ngeri impak kemalangan 😭😭😭😭.. Penunggang motosikal selalu menjadi mangsa semoga roh Haji Halmi dicucuri rahmat bersama insan-insan yang diredhai Allah … Al fatihah

Jasad putus digilis lori .. Motosikal BMW S1000 Haji Halmi kemalangan (10Gambar)

*Artical Trending World Wide*

Jasad putus digilis lori .. Motosikal BMW S1000 Haji Halmi kemalangan (10Gambar)

Kulai : Kemalangan ngeri pagi tadi membabitkan motosikal kuasa tinggi jenis BMW S1000RR dengan sebuah lori di KM 26 Lebuh Raya Senai Kulai.

Mangsa Moh Halmi Bin Haroon ,53, yang menunggang motosikal kuasa tinggi tersebut maut ditempat kejadian impak kemalangan tersebut.

Motosikal mangsa dikatakan bergesel dengan lori lalu mangsa terjatuh dan digilis, apa yang paling memilukan jasad mangsa terputus dua kesan kemalangan terbabit.

Mangsa dikatakan dalam perjalana pulang ke rumah nya di Batu Pahat, mengikut sumber Moh Halmi atau lebih mesra dengan panggilan Haji Helmi adalah insan yang sangat baik dan dikenali.

Arwah merupakan bekas perkerja bank Cimb dan telah bersara, dia merupakan geng-geng surau ditempat nya tinggal.

Kehilangan nya dalam tragedi tragis pagi tadi mengundang pilu keluarga dan insan-insan yang mengenali nya.

Punca sebenar kejadian kini disiasat oleh pihak berwajib, semoga rohnya di cucuri rahmat dan ditempatkan bersama insan-insan yang diredhai Allah. Al fatihah (gambar-gambar jelas jasad mangsa tidak disiarkan hanya yang telah diblur sahaja )

(VideO) Awalnya Ingin Berenang..Tiba-Tiba Orang Ramai Berteriak Seakan-akan Ternampak Sesuatu yg Mengerikan..Lihat Video

(VideO) Awalnya Ingin Berenang..Tiba-Tiba Orang Ramai Berteriak Seakan-akan Ternampak Sesuatu yg Mengerikan..Lihat Video !

Malang tak berbau…niat lelaki ini utk berenang bertukar menjadi satu tragedi yg takkan dilupakannya seumur hidup…org ramai yg berada di atas sudah nampak lebih awal apa yg bakal berhadapan dgn lelaki ini, namun semuanya sudah terlambat……………

Lihat Video Sepenuhnya disini : https://www.youtube.com/watch?v=2Me9kB56PAI

Baca lagi artikel menarik : JANGAN PANIK…!!! MUNCULNYA BENJ0LAN ((LIPOMA)) DI LEHER, KEPALA DAN LENGAN, ANDA TAK PERLU CEMAS.. BEGINI CARA MENGHILANGKANNYA TANPA HARUS DILAKUKAN PEMBEDAHAN.

JANGAN PANIK…!!! MUNCULNYA BENJ0LAN ((LIPOMA)) DI LEHER, KEPALA DAN LENGAN, ANDA TAK PERLU CEMAS.. BEGINI CARA MENGHILANGKANNYA TANPA HARUS DILAKUKAN PEMBEDAHAN.

*Artical Trending World Wide*

Inilah Doa untuk orang tua yang sudah meninggal dunia. [Baca, Amalkan Dan Sebarkan!]

Inilah Doa untuk orang tua yang sudah meninggal dunia. [Baca, Amalkan Dan Sebarkan!]


Gambar sekadar hiasan

[:] Pemberian yang paling berharga dan ditunggu-tunggu dari anak-anak oleh roh arwah ibu ayah yang telah pulang ke rahmatullah adalah doa yang berterusan daripada mereka.

[:] Oleh kerana itu, jangan sesekali lupa untuk doa dan sedekahkan kepada mereka berdua.

[:] Doa seorang anak soleh kepada arwah bapanya adalah amalan yang dapat membantu dan boleh menjadi penyambung pahala mereka di alam barzakh.

[:] Berikut adalah doa untuk dibaca dan diamalkan selalu oleh mereka yang bapanya telah meninggal dunia sebagai amalan harian.

Baca lagi artikel menarik : Seekor ikan kerapu (Lapu-Lapu) sepanjang 7 kaki dan seberat 200 kilogram berjaya ditangkap oleh seorang nelayan bernama Arnold Constantino dari Pandan, Kepulauan Antique, Filipina..apa yg mengejutkan, saat isi ikan itu dibelah org ramai, kesemua mereka terkejut apabila menemui …………..

Mengerikan..Penduduk Curiga Ikan ini Makan Manusia, Saat Dibelah Isinya Ternyata yg Dimakannya Ialah ……

*Artical Trending World Wide*

Mengerikan..Penduduk Curiga Ikan ini Makan Manusia, Saat Dibelah Isinya Ternyata yg Dimakannya Ialah ……

Seekor ikan kerapu (Lapu-Lapu) sepanjang 7 kaki dan seberat 200 kilogram berjaya ditangkap oleh seorang nelayan bernama Arnold Constantino dari Pandan, Kepulauan Antique, Filipina..apa yg mengejutkan, saat isi ikan itu dibelah org ramai, kesemua mereka terkejut apabila menemui …………..

Hasil tangkapan para nelayan kembali membuat heboh masyarakat, tepatnya masyarakat Filipina.
Melansir TribunMedan.com, seekor ikan kerapu (Lapu-Lapu) sepanjang 7 kaki dan seberat 200 kilogram berhasil dilumpuhkan oleh seorang nelayan lokal bernama Arnold Constantino dari Pandan, Kepulauan Antique.
Namun bukan itu yang mengejutkan masyarakat setempat. Tetapi isi perut ikan tersebut.
Ya, setelah Arnold berhasil membawa monster ikan itu ke daratan, yang dibantu oleh masyarakat sekitar, ikan itu akhirnya dibelah.

Hal ini lantas mengundang rasa penasaran hingga akhirnya tempat di mana ikan itu dipotong dipenuhi oleh orang-orang.
Begitu perut monster ikan itu dibelah, betapa terkejutnya mereka semua.
Mereka mendapatkan sebuah lencana penjaga keamanan.

Orang yang berkumpul di sekitar pun langsung berasumsi bahwa monster ikan itu telah menelan seorang pria berseragam.
Namun, ada pula yang menuturkan mungkin saja monster ikan itu menelan lencana yang memang hanyut di lautan.
Kalau menurut kamu bagaimana?

Sayu : Pelukan terakhir .. Mangsa langgar lari meninggal saat isteri dalam pantang (8Gambar)

Kuala Lumpur : Mohd Muzri Mohd Sani hembus nafas terakhir di HUKM  dia adalah mangsa  langgar lari dalam kejadian berhampitan Balai Polis Permaisuri pagi semalam ketika menunggang motosikal.

Mangsa yang berkerja sebagai pegawai teknologi maklumat dikatakan dilanggar oleh sebuah kereta yang mana pemandu nya merupakan wanita berbangsa cina leka menggunakan telefon bimbit sumber saksi ditempat kejadian.

Kereta tersebut dikatakan melarikan diri selepas melanggar mangsa yang sedang bermotosikal,ekoran dari itu Muzri mengalami kecederaan dalam dan di rawat di HUKM, namun petang semalam dia menghembus nafas terakhir dihadapan keluarga nya.

Apa yang paling memilukan isteri arwah Muzri masih dalam pantang kerana baru melahirkan bayi mereka, sayu melihat bayi kecil nya berbaring diatas badan bapanya sambil memeluknya.

Dia yang masih kecil tidak mengerti apa-apa dia kini kehilangan insan yang bergelar ayah, ayah nya sudah dijemput ilahi akibat kecuaian orang lain mungkin sudah ajal ayahnya.

Apa yang berlaku mengudang pilu netizen dilaman sosial setelah gambar tersebut dimuat naik,ramai yang meminta pesalah yang melanggar mangsa mendapat hukuman setimpal.

Kes ini kini disiasat oleh pihak berwajib, semoga isteri arwah tabah untuk membesarkan sikecil dan juga adik beradiknya. Al fatihah

Baca lagi artikel menarik : ASTAGFIRULLAHALADZIM : Sungguh KEJAM,,RAHSIA Gudang Rokok Ini Boleh Buat Kamu BERHENTI MEROKOK !!! SEBARKAN KEPADA ORANG TERSAYANG

ASTAGFIRULLAHALADZIM : Sungguh KEJAM,,RAHSIA Gudang Rokok Ini Boleh Buat Kamu BERHENTI MEROKOK !!! SEBARKAN KEPADA ORANG TERSAYANG

JANGAN PANIK…!!! MUNCULNYA BENJ0LAN ((LIPOMA)) DI LEHER, KEPALA DAN LENGAN, ANDA TAK PERLU CEMAS.. BEGINI CARA MENGHILANGKANNYA TANPA HARUS DILAKUKAN PEMBEDAHAN.

Lip0ma iaitu tumor jin4k yang muncul dari pertumbuhan lemak, tidak berbahaya namun begitu mengganggu yang boleh berlangsung pada leher, kepala, ketiak atau lengan pada usia berapa pun. Biasanya cuma muncul di satu tempat pada orang yang berumur 40 -60 th., Namun mereka juga boleh muncul di beberapa tempat yang sangat tidak selesa.

Ilmu dan pengetahuan moderen tidak mengetahui penyebabnya terbentuknya lip0ma, namun mereka meng4itkannya dengan genetik, tetapi juga mengambil kira kalau mereka boleh saja berhu “bung4n dengan kandungan cholesterol tinggi atau 0besitas.

Banyak orang ingin mengelakkan operasi serta ubat-ubatan berisiko untuk penyembuhan lip0ma, untungnya ada alternatif alami yang boleh dipakai.

Doktor biasanya bakal menaja operasi peng4ngkatan lip0ma atau melalui prosedur l4ser. Tetapi, prosedur ini tidak menjamin kalau lip0ma tidak akan datang kembali.

Dengan ramuan ini permasalahan lip0ma boleh diselesaikan dengan mudah, tanpa rasa sakit serta dalam masa yang singkat! Resipi ini dirujuk lantaran keberkesanannya. Ini menolong beberapa ribu orang untuk menyingkirkan lip0ma,

Ramuan itu terbahagi dalam madu serta tepung yang dicampurkan.

Campur dalam jumlah yang sama madu dan tepung. Sapukan campuran itu ke lip0ma tersebut.
Mengoleskannya dalam ketebalan yang dianjurkan dari 5 hingga 10 milimeter.
Apabila pasta madu ini diterapkan tutuplah dengan plester.
Biarkan untuk sekurang-kurangnya selama 36 jam.
Lalu bilas serta berikan kombinasi ubat madu yang baru.
Gunakan ubat ini 5 kali berturut-turut atau selama 8 hari.
Sesudah tempoh itu, anda akan melihat buy4rnya rangkaian adip0sa.
Baiknya memakai warna madu lebih gelap serta tepung gandum.

Bagaimana Cara ia berfungsi?
Kombinasi madu dan tepung iaitu ubat tradisional yang berkesan untuk luka luaran. Madu mempunyai kesan anti-inflamasi serta menarik kotoran, mer4ngs4ng alir4n get4h ben! Ng serta sir “kul4si.

Dalam satu kajian di 59 masalah dengan luka kalau rawatan k0nvensi0nal tdk menunjukkan hasil selama dua th., Rawatan dengan madu mempunyai hasil selepas tujuh hari.

Baca lagi artikel menarik : ALLAHUAKBAR…!!! Beginilah 40 Ciri-Ciri Hari Menjelang Kematian, Seseorang Akan Mengalami Hal ini, Tapi Kebanyakan Kita TIDAK Menyedarinya

(TOLONG SEBARKAN WALAUPUN ANDA TELAH MEMBACANYA SEBELUM INI. SEBAGAI PERINGATAN)

ALLAHUAKBAR…Beginilah 40 Ciri-Ciri Hari Menjelang Kematian, Seseorang Akan Mengalami Hal ini, Tapi Kebanyakan Kita TIDAK Menyedarinya

*Artical Trending World Wide*