Uncategorized

Sayu : Dua pelajar PASTI hilang disorok .. Lepas di azan keluar dari bendang dengan lintah dibadan (6Gambar)

Tumpat : Kehilangan 2 pelajar perempuan berusia 6 tahun Tadika Pasti Kg Tok Malik Wakaf Bharu Tumpat, Kelantan mengemparkan penduduk setempat.

Mangsa yang dikenali dengan nama Nik Nur Ariesa Bt Nik Muhamad Zurairi,6, dan Nurul Husna Bt Abd Hadi hilang sebaik keluar untuk pulang  dari tadika kira-kira pukul 12 tengahari.

Pencarian dimerata tempat gagal sehingga pihak keluarga terpaksa membuat laporan pihak berkuasa memandangkan kedua-dua mangsa baru berusia 6 tahun.

Gerakan pencarian dilakukan namun gagal solat hajat dan seruan azan terpaksa dilaungkan dikawasan yang dipercayai kedua-dua mangsa hilang.

Sehinggakan disatu kawasan pokok buluh dan bedang baru kedua-dua mangsa mucul salah seorang nya dipercayai keluar dari rumpun buluh dan seorang lagi dipercayai keluar dari bendang memandangkan ada lintah dibadan nya.

Mereka menceritakan  mereka dibawa seseorang kesitu semasa diperjalanan pulang dari sekolah kerumah mereka, kedua-dua kini stabil dan dilakukan pemeriksaan keatas mereka yang pasti mereka berdua trauma.

Mengikut saksi yang mengunjugi tempat kejadian Akhi Zakaria Al Haj yang ketempat kejadian kanak-kanak itu mungkin disorok makhluk ghaib dibawah pohon buluh dan dalam paya, ini diceritakan oleh Ahki Zakaria melalui laman sosial nya.

Kini kehilangan 2 pelajar itu terjawab tiada mustahil dengan apa yang berlaku semoga kedua-dua adik Husna dan Ariesa pulih dari Trauma.

Copyright 2018 Accidentportal.com

Sumber : berita sayu